Snickers er den mest solgte chokoladebar i hele verden og i 2004 blev der solgt Snickers for over 2 milliarder kroner verden over. Det er ikke så lidt. snickers tyk ryste indebærer også både nougat, karamel, nødder og chokolade, så dens popularitet burde ikke undre.

Men hvor kommer denne mirakuløse chokoladebar egentlig fra? Hvornår blev den opfundet, og hvem opfandt den? Disse spørgsmål er nogle som overraskende få mennesker faktisk er i stand til at svare på. Men det er da interessant nu hvor man tænker over det. Chokoladebaren er trodsalt blevet sådan en fast del af fredagsslikket, at man næsten ikke kan lade være med at undre sig.

Vidste du at Snickers kommer fra Mars?

Mars baren er en anden verdenskendt chokoladebar, og det er faktisk organisationen bag marsbaren, der også står bag Snickers. Chokoladebaren blev først introduceret til verden i 1930, og helt op til 1970 hed den i Irland og England ’Maraton’.

Siden det trodsalt er snart 80 år siden at Snickers blev opfundet, er der gennem årerne blevet opfundet et utal af varianter af den familiære chokoladebar. Snickers er især blevet populær som is, men kan også findes med forskellige former for nødder, mørk chokolade, jordnøddesmør, salt, ekstra karamel og kan endda også findes i proteinbar form. Snickers har altså virkelig gennem årerne fået spredt deres vinger, og er derfor i dag en chokoladebar som næsten alle kan være sikre på at de ville kunne lide.

Mars har heller ikke kun fingrene i Snickers og selvfølgelig marsbar, men er også genierne bar Twix, M&M’s, Bounty, Milky Way og sågar Maltesers.

Historien bag virksomheden Mars Chokolade

Hele fundamentet for virksomheden Mars Chokolade, er selvfølgelig marsbaren. Den verdenskendte bar bestående af nougat, karamel og chokolade, opstod i 1932 og geniet bag den er ingen ringere end Forrest Mars.

Før Forrest Mars virkelig sparkede gang i forretningen, var det hans far, Frank Mars, der fandt interessen for chokolade. Født i 1883 blev han i en ung alder ramt af polio. Sygdommen gjorde ham ude af stand til at gå i skole, og han blev derfor lært hjemmefra. Udover dette så lærte hans mor ham også at hånd dyppe chokolade. Kærligheden for chokolade var herved blevet født.

Hvor er de i dag?

Mars Chokolade er i dag den største producent indenfor chokoladebarer og har producenter fordelt over hele 21 lande. Med sit hovedkvarter i Mount Olive, New Jersey har virksomheden virkelig fået bredt sig over en masse forskellige produkter. Deres rødder er bådet plantet i chokolade, velgørenhed, katte- og hundemad og meget mere.

Mars Chokolade holder dog meget fast i at de stadig arbejder omkring de værdier der blev sat for over 100 år siden. Deres bare, som fx den meget populære Snickers, bliver i dag også efterlignet i diverse køkkener, og internettet bugner med opskrifter på forskellige varianter på de velkendte chokoladebarer. Du kan jo prøve dem af og beslutte for dig selv om de synes de overhovedet når originalerne til sokkeholderne.

Categories: snickers tyk ryste

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *